onze geschiedenis
in het kort

Paperclip is opgericht in 1984 en was in de beginjaren voornamelijk actief als nichespeler, bekend van de kaarten van Leendert Jan Vis. De afgelopen 15 jaar hebben wij ons ontwikkeld tot totaalleverancier op het gebied van wenskaarten, met de meest uitgebreide collectie.

Wie is paperclip?

Paperclip is de enige totaalleverancier op het gebied van wenskaarten. Dat betekent dat we een allesomvattende collectie hebben, waarbij we alle denkbare segmenten invullen. Daarnaast zijn we continu bezig innoverende concepten uit te brengen en om onze collectie te vernieuwen. Bovendien streven we naar de beste kwaliteit van onze producten zowel fysiek als commercieel.

allesomvattende collectie

De basis van het Paperclip assortiment is onze Mixed Emotions collectie voor de wenskaartenwand. Deze collectie is al bijna 20 jaar een begrip en bevat kaarten voor alle denkbare verzendmomenten in diverse stijlen, formaten en prijsklassen. In totaal bestaat de Mixed Emotions collectie uit zo’n 500 verschillende wenskaarten; genoeg voor een wandcollectie van maar liefst 6 meter. 

Daarnaast hebben wij meer dan 40 unieke wenskaartenconcepten die worden gepresenteerd in wenskaartenmolens. Deze concepten zijn gebaseerd op een thema (leeftijden, kunst of condoleance), op een stijl (fotografie, klassiek, modern, grafisch) of op een bijzondere toepassing (geluid, flock, stansvorm). Als echte totaalleverancier hebben wij eveneens collecties voor alle voorkomende niches, zoals kunst, toerisme of kaarten in het Fries. Natuurlijk hebben wij ook voor alle grote en kleine feestdagen (Kerst, Valentijn, Pasen, Moederdag, et cetera) een passende collectie.  

Dit alles betekent dat u als wenskaartenretailer maar één leverancier nodig heeft voor uw totale wenskaartenassortiment; Paperclip.

kwaliteit

Wat betreft de kwaliteit van onze kaarten kijken wij naar twee aspecten; de kwaliteit van het product en het commerciële succes van onze collecties ten opzichte van vergelijkbare concepten in de markt. Om de fysieke  kwaliteit te waarborgen worden onze kaarten met  milieuvriendelijke, op soja gebaseerde, inkten gedrukt. Daarnaast is voor vrijwel de hele collectie FSC® gecertificeerd papier gebruikt FSC-C112043. Meer informatie hierover kunt u vinden op www.FSC.nl.

Om van de kaart een echt cadeau te maken worden onze enveloppen speciaal bij de kaart ontworpen. Daarnaast gebruiken we een UV-blocker om verkleuring van de enveloppen tegen te gaan. Als het nodig is door het ontwerp en de applicaties worden onze kaarten verpakt, dat doen we met hoogwaardig (biologisch afbreekbaar) PP-materiaal. Bovendien kijken we continu hoe we de kwaliteit van het product verder kunnen verhogen.

Naast de fysieke kwaliteit van onze producten hechten  we veel belang aan de commerciële waarde van onze kaarten. Daarom zorgen we dat we op de hoogte zijn  van ontwikkelingen en vernieuwingen in ons werkveld.  We spelen in op trends en creëren nieuwe. Bovendien streven we naar het uitgeven van kaarten die op alle vlakken uitstijgen boven vergelijkbare kaarten in de markt. 

innovatie

Wij investeren in onze producten en komen continu met verrassende, nieuwe concepten. Om dit te kunnen doen hebben we twee eigen ontwerpstudio’s, één in Nederland en één in Bath in de UK. Hiernaast werken we samen met de beste externe, in wenskaarten gespecialiseerde, design-bureaus en met een vijftal freelance  ontwerpers. Iedere dag werken onze designers aan het verbeteren van onze bestaande concepten en het bedenken en ontwikkelen van nieuwe. Om die nieuwe ideeën op te doen reizen zij de hele wereld over. Ten slotte moet het wel vernieuwend, geïnspireerd en heel actueel zijn wil het nog iets toevoegen aan onze al zo uitgebreide collectie.

Al met al leidt dit tot een groot aantal nieuwe wenskaarten-concepten per jaar. In principe lanceren we in januari rond de tien nieuwe wenskaartencollecties om het jaar fris te beginnen. En dit doen we in het voorjaar nog eens dunnetjes over. Voor de winkels die voor Paperclip als hun wenskaartenleverancier kiezen is dit ideaal, want zo zijn zij gegarandeerd van een wenskaartenassortiment dat altijd actueel, verrassend en  vernieuwend is. Op deze manier kunnen onze klanten de consument in hun winkel blijven verleiden tot het kopen van steeds meer wenskaarten.

American greetings

Making the world a more thoughtful and caring place, dat is al meer dan 100 jaar de missie van American Greetings. Een missie die in 1906 begint in Cleveland, Ohio (VS), als Jacob Sapirstein, een vastberaden jonge Poolse immigrant met grote dromen en een banklening van 50 dollar, begint met het importeren en verkopen van ansichtkaarten. Met de paardenkar van de familie trekt hij langs lokale kooplieden om deze ansicht-kaarten aan de man te brengen. Vanuit die ene man met die droom en zijn paardenkar is American Greetings Corporation uitgegroeid tot één van ‘s werelds grootste makers en verkopers van wenskaarten. Het doel is om mensen over de hele wereld via wenskaarten met elkaar te verbinden, om zo van die wereld een betere plek te maken. 

Vanaf 2021 brengt Paperclip de missie van American Greetings naar de Benelux. In een unieke samenwerking tussen onze bedrijven is er hard gewerkt aan een fantastische, Nederlandstalige collectie.  We hebben de meer dan 100 jaar kennis, onderzoek en ervaring van American Greetings gecombineerd met de kennis en kunde van
Paperclip als het gaat om de Nederlandstalige wenskaartenmarkt. Hieruit is niet slechts een collectie ontstaan die als basis kan dienen voor iedere hoogwaardige wenskaartenafdeling, maar een geheel nieuw merk voor de Benelux. 

Nieuwe collecties